10 kg afvallen | jullie zijn mijn stok achter de deur!

Oh, wat baal ik! Was ik tot voor kort zo blij dat ik al mijn zwangerschapskilo’s kwijt was, heb ik ze er gewoon weer aan gegeten. Ja, echt waar! Oké, niet allemaal dan, maar met het grootste gemak ben ik nu weer 6 kilo zwaarder. Hoe heb ik zo stom kunnen zijn om het weer zo ver te laten komen?

Verplicht gluten eten
Zoals jullie misschien weten heb ik een maand lang verplicht producten moeten eten waar gluten in zitten. Natuurlijk niet fijn, omdat dit voor de nodige klachten zorgde, maar ja, als het dan toch moet, dan eet ik wel de dingen die ik jaren heb moeten missen en die ik nu dus voor goed niet meer mag. Bolussen, Engelse drop, gebakjes, eierkoeken, krentenbollen, pasta’s verzin het of ik heb het op. Wat was het lekker om even die dingen te eten die ik dus nu nooit meer mag. Tijdens deze maand gingen wij ook nog op vakantie, dus hé, je snapt het wel.

Na die maand ging ik door
Oké, had ik nou na die maand gestopt, dan was het misschien nog beperkt gebleven tot een paar kilo, maar helaas. Mijn lichaam snakte naar die suikers. Suikers die ik juist uit mijn eetpatroon verbannen had. En zeker nu, rond Sinterklaas. Mijn guilty pleasure is absoluut borstplaat! Oh, je mag me er ’s nachts voor wakker maken, naja alleen voor de witte dan. Ik heb het nog even voor jullie opgezocht, maar dit snoepgoed, waar ik de afgelopen weken flink van gesnoept heb bestaat dus alleen maar uit suiker, room en soms wat vanille aroma. Killing, net als die suikermuizen waar ik wel een hele familie van op heb.

Nu is het klaar, de knop is om!
Op 24 november ging de knop om. De verjaardag van mijn opa. Naja, het had zijn verjaardag moeten zijn, want helaas hebben we precies een halfjaar geleden afscheid van hem moeten nemen. Nadat er die ochtend heel wat tranen over mijn wang hadden gerold stond ik voor de spiegel om een poging te doen me op te maken. Ik keek naar mezelf en dacht aan wat mijn opa zou zeggen als hij me nu zou zien “Meisie, het gaat de verkeerde kant op, denk nou om je lijn”. Oké, voor wie hem niet gekend heeft of mijn jojo verleden niet kent denkt nu misschien dat de man niet wijs was. Maar als er één het beste met mij voor had was hij het wel. Op dat moment besloot ik dat het klaar was. Mijn knop was om! Yes! Nadat ik mezelf opgemaakt had maakte ik foto’s van mezelf en ging ik op de weegschaal staan. Ik vind de foto’s én het gewicht nog te heavy (letterlijk dus) om nu te delen, maar ik beloof jullie dat als ik mijn doel heb behaald ik ze aan jullie laat zien. Oké, misschien wel halverwege al…

Wat is dan mijn doel?
Mijn doel is om 10 kilo af te vallen. Ik weet dat ik dan een gewicht heb waar ik me fijn bij voel. Natuurlijk moet ik reëel blijven, dus geef ik het ook de tijd. Er vanuit gaande dat ik ongeveer 2-2,5 kilo per maand kan afvallen heb ik mijn goal op 31 maart 2018 gezet. Dit jaar heeft nog 35 dagen, het moet dus lukken om nog 2,5 kilo kwijt te raken.

Hoe ik dit ga doen?
Ik pak eigenlijk mijn oude leefstijl weer op, want echt lijnen en leven volgens een straks schema past niet bij mij. Mijn oude leefstijl houdt in dat ik zoveel mogelijk suikers schrap. Daarnaast eet ik zoveel mogelijk puur en onbewerkt. Denk aan havermout, noten, groenten, fruit, beperkt zuivel, vlees met mate en meer vis. Koolhydraten beperk ik ook tot het minimum, maar ik weet dat ze ook nodig zijn. Snoepen bestaat nu voor mij uit een stukje pure chocolade (min. 72% cacao) een appeltje, een handje ongebrande en ongezouten nootjes, een punt paprika of een worteltje met humus. ’s Middags als ik echt flauw ben neem ik een kopje bouillon en probeer ik het te rekken tot het avond eten. Op deze manier weet ik dat ik het vol kan houden en dat ik mijn doel ga bereiken. Oh ja, ook niet onbelangrijk, frisdrank drink ik eigenlijk nooit. Wel geniet ik van max. 2 kopjes koffie per dag en voor de rest drink ik water en thee.

Ik ben geen fanatiek sporter, maar ik weet wel dat beweging nodig is. Niet alleen om af te vallen, maar ook gewoon om weer wat strakker in mijn vel te zitten – lees, die mamakwabjes kwijt raken-. Omdat ik ook beperkt ben in mijn tijd zal ik thuis oefeningen doen. Hoe leuk is dit om te doen met een YouTube filmpje op! Met deze twee leuke vrouwen krijg je er vanzelf zin in! Ik gebruik ook nog mijn hoepel en kettlebell om wat andere oefeningen te doen. That’s it!

Oke, dat was het dan! Wish me luck! Want jullie steun zal ik zo nu en dan echt goed kunnen gebruiken. Volg je mij nog niet op Instagram, voeg me dan zeker even toe, want via Instastories zal ik jullie dagelijks op de hoogte houden.

 

3 Reacties op “10 kg afvallen | jullie zijn mijn stok achter de deur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s