Hoe vaak en wanneer schoen zetten?

Oké mama’s, gelijk een schreeuw om hulp, want dit is onze eerste Sinterklaas waarbij Femke haar schoen mag gaan zetten. Femke is ruim 2 jaar en snapt het nu wel als we zeggen dat ze haar schoen mag zetten en dat de Sint dan samen met Piet een cadeautje komt brengen. Heel leuk, ik kijk er nu al naar uit om dat koppie ’s ochtends te zien als ze de trap af komt en haar schoen ziet staan met een cadeautje er in.

Maar wanneer gaan we de schoen zetten?
Ik stelde jullie al de vraag via Instagram, dus super bedankt voor jullie reacties. De schoen voor het eerst zetten wanneer de Sint met de intocht binnen is gekomen vind ik ook een mooi moment. Dit jaar komt de Sint op zaterdag 18 november aan in Dokkum, een plaats in Friesland. Niet naast de deur, dus zullen wij thuis voor de televisie kijken. Ik ben zo benieuwd wat Femke er van vindt. Op 18 november mag ze dus voor ze naar bed gaat haar schoen bij de voordeur zetten. Precies zoals ik dat zelf vroeger ook deed, aangezien we geen openhaard hadden. De Sint kan natuurlijk prima zijn cadeau door de brievenbus stoppen, en die wortel tovert hij wel naar buiten.

Hoe vaak mogen ze hun schoen zetten?
Dat vind ik nog lastig, want van 18 november tot 5 december is 2,5 week. Ik denk dat ik 3 tot 4 keer wel voldoende vind. Dat is vanaf 18 november ieder weekend één keer en dan nog de nacht van 4 op 5 december. Het is ook goed uit te leggen, want als ze hem op tv heeft gezien en ze die dag erna een cadeau is haar schoen heeft is dat denk ik goed te begrijpen. De week erna komt de Sint aan bij ons in het dorp en gaat hij natuurlijk niet voorbij zonder een cadeau achter te laten. Het weekend erna vieren we Sinterklaas met familie, dus gaat hij ook nog even langs huis. De laatste keer schoen zetten, op 5 december dus, verlaat hij natuurlijk het land niet zonder nog aan de meisjes gedag te hebben gezegd. Wat vinden jullie van dit idee?

Wat krijgen ze in hun schoen?
Gelukkig heb ik nog even om daar over na te denken, maar het eerste cadeau heb ik gelukkig al in huis. Voor Femke is dit het boekje van Takkie. Ze is dol op lezen en boeken vind ik altijd een goed cadeau. Weer een nieuw verhaaltje voor het slapen gaan. Voor Tessa vind ik het lastiger, aangezien ze nog niet heel veel spelen als ze nog geen 1 jaar zijn. Ze speelt wel heel graag met het houten kaptafeltje van Femke. Daar heb ik een setje (houten) lippenstiften bijgekocht, dus ik denk dat ik die apart hou of ik koop iets van Duplo, dat zal ook in de smaak vallen. Femke en Tessa krijgen verder geen snoepgoed, maar misschien stop ik er een koekje van de Kleine Keuken in of een lekker mandarijntje. Voor de andere dagen dat ze hun schoen mogen zetten moet ik dus nog iets bedenken. Mochten jullie tips hebben, laat ze dan zeker even hier weten. schoen zetten Sinterklaas

3 Reacties op “Hoe vaak en wanneer schoen zetten?

  1. Leuk, de eerste keer ‘echt’ Sinterklaas! Mopje hier is dan net een paar dagen twee, dus ik denk dat wij het spektakel nog een jaartje laten wachten hihi. Ik maakte trouwens een gratis Sinterklaas kalender waarop je kunt aangeven welke dagen ze hun schoen mogen zetten, misschien heb je daar nog wat aan? Duidelijkheid voorkomt/vermindert wellicht (eventuele) driftbuien… 😀 Veel plezier met schoen zetten!

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuke cadeautjes en prima momenten inderdaad denk ik.
    Quin wordt in januari 2 jaar, hij mag 2x zijn schoen zetten. De Sint kwam bij ons op 18 november aan. (ik moest toen nog kijken voor een cadeautje) Op woensdagavond schoen gezet en komende woensdagavond weer. Vanmiddag gaan we naar Sinterklaas op het werk van mijn man en we vieren nog Sinterklaas met familie.
    Fijn Sinterklaasfeest met de meisjes! (en Edwin 😉 )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s