Altijd dat schuldgevoel? Niet nodig!

Zeg me alsjeblieft dat jullie dit herkennen, dat eeuwige schuldgevoel. Of eigenlijk liever niet, want het is absoluut niet nodig! Gezellig met vriendinnen op pad, even de stad in of gezellig lunchen, misschien willen ze zelfs wel een nachtje weg? Allemaal dingen die ik enorm graag deed voordat ik moeder werd. Ik kon gaan en staan waar ik wilde en hoefde niet te denken aan hapjes en slaapjes.

Sinds ik moeder ben is dat over. Naja, niet helemaal, maar wel voor een groot deel. Toen ik een lunch plande met een groepje moeders die ik via Instagram heb leren kennen speelde dat schuldgevoel weer de kop op. Lunchen, in Den Bosch? Yeah, right! Op een zaterdag. Ik rekende gelijk een uur reistijd heen, een uur reistijd terug, dan nog lunchen…Maar wat wilde ik graag mee. –bekijk de vlog om te zien hoe we het hebben gehad- 

Toen ik Edwin er over vertelde zei hij gelijk “doen, gezellig toch”. Waarna ik met mijn relaas kwam over de zaterdag, de boodschappen, de slaapjes van de meiden, of ik dan wel gemist kon worden thuis. Allemaal excuses die mijn schuldgevoel alleen maar groter maakte. Want hé, wat stelt het nou echt voor? Ik ga iets voor mezelf doen, gezellig met andere mama’s en ben al met al 6 uurtjes van huis. Het grootste gedeelte van de tijd slapen de meiden en als ze wakker zijn hebben ze quality time met papa! Nothing to worry about!

Oke, ik vertelde de mama’s in het instagroepje ook nog over mijn schuldgevoel en vroeg of zij dat dan niet hadden. Moeders onder elkaar, die zouden dit toch wel herkennen? Gelukkig! Ook zij hadden dit een beetje, maar vonden het vooral ook heel fijn om even iets voor zichzelf te doen.

Goed, ik ook dus! Ik besloot te gaan en voelde me zelfs een soort van trots dat ik dit ging ondernemen. Weg zonder de kinderen op een moment dat ik er normaal altijd voor ze ben. Ik kan jullie zeggen, wat heb ik genoten! Wat was het gezellig en wat hebben we lekker kunnen kletsen zonder gillende kinderen om ons heen. Echt even quality time, mezelf opladen en even alleen “Anna” zijn in plaats van een mama die op haar kinderen let en zelf koude koffie drinkt omdat ze de boel in de gaten houdt.

Instamoms - weg zonder kinderen schuldgevoel

Wat ik met dit verhaal aan jullie wil vertellen? Dat het goed is om soms even tijd voor jezelf in te plannen en iets leuks te gaan doen met vriendinnen. Even uit de mamarol en jezelf opladen, want ondanks dat moeder zijn echt één van de mooiste dingen is in het leven, is het soms ook bijzonder zwaar.

Ik heb de mama’s uit het groepje al gevraagd voor een nieuwe date in januari, onder het mom van een nieuwjaarsborrel. Mooi vooruitzicht toch!

Ik ben zo benieuwd of jullie je herkennen in dit verhaal. Doen jullie juiste vaker dingen alleen of vind je het ook lastig, maar geniet je achteraf ook zo van wat je wel gedaan hebt? Laat zeker even een reactie achter onder dit bericht.

Een Reactie op “Altijd dat schuldgevoel? Niet nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s